Grenselandet

Pris:
429.00
ISBN: 9788253044637
Status: Forventes utgitt 18.9.2024
Utgitt år: 2024
Sideantall: 352
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Mikael Holmberg
Orginalens tittel: Erään kissan tutkimuksia

Grenselandet

Kan man finne trøst og mening i fortiden når fremtiden ikke lenger finnes?

«Hva er jeg, hvis både barnet og språket er tatt fra meg. Og hvis jeg, mitt fruktesløse fe, ikke kan få barn i magen, burde jeg da i det minste kunne skrive bøker.»

Da en forfatter mister sitt ufødte barn, er sorgen så sterk at hun samtidig mister evnen til å snakke og skrive. Snart dukker det opp en mystisk katt i leiligheten som begynner å undersøke dagboken til oldemoren hennes. Forfatterens oldemor kjente de gamle finske skapelsesmytene og hadde evnen til å helbrede. Nå som et liv har gått tapt, fordyper forfatteren seg i oldemoren Eevas liv og hennes forhold til ektemannen Mahte.

Grenselandet fikk stor oppmerksomhet da den ble utgitt i Finland i 2023, da romanen tar utgangspunkt i Katja Kettus egen spontanabort og hennes innfløkte forhold til barnets far, en kjent finsk kulturmann. Boken byr dessuten på svimlende innslag av magisk realisme, og borer også dypt i finsk historie. Sist, men ikke minst er den en knallsterk skildring av den dype lengselen etter barn.

 

Omtale

«Grenselandet er en imponerende skildring av det å være menneske og erfaringene som former vår identitet på tvers av generasjonene.»
Savon Sanomat

«Kettus roman er som en tornado som drar deg inn og etterlater deg full av undring over hva du nettopp var med på.» 
Suomen Kuvalehti

«Katja Kettu har skrevet en fantastisk roman der ordenes kraft sørger for rettferdighet i verden.» 
Helsingin Sanomat